Hij komt, Hij komt, de lieve goede SINT

Op zondag 18 november 2012 zal de SINT samen met zijn pieten op bezoek komen in ons dorpje HEES. Hij verwacht jullie (alle kinderen tussen 0 en 12 jaar) om 14:00u aan het PC Heesterhof.

Omdat de Sint wil weten met hoeveel jullie er zullen zijn, vragen we om in te schrijven.

Inschrijven kan eenvoudig door het digitaal inschrijvingsformulier op de website [klik hier] of door het inschrijvingsstrookje in bijlage samen af te geven met het inschrijvingsgeld van 2,50 euro / per kind voor Gezinsbond leden en  3,50 euro / per kind voor niet leden en dit voor 13 november 2012 bij:

 

Bijlage(s):

[wpfilebase tag=file id=6 tpl=simple /]

 

Vertel het door :)

Garageverkoop 2de editie (updated)

Beste Hesenaren, na het succes van vorig jaar organiseert de Gezinsbond ook dit jaar weer een Garageverkoop, dit op zondag 9 september van 8 tot 15 uur.

Even het geheugen opfrissen. Wat is een garageverkoop ook weer?

Wel het is een eenvoudige en originele vorm voor het verkopen van goederen. Alles (behalve drank en etenswaren) mag te koop worden aangeboden vanuit je garage, voortuin, oprit,… De Gezinsbond zorgt ervoor dat de kopers en verkopers worden samengebracht. Kopers van overal zijn welkom dus vertel het voort. Als je zelf niets wenst te verkopen, mag je je garage, voortuin, oprit,… ook ter beschikking stellen van familie of vrienden die wel spullen hebben om te verkopen.

Interesse?

Inschrijvingen zijn afgelopen.

Schrijf dan snel in (voor 3 september 2012). Inschrijven kan op twee manieren langs het digitaal inschrijvingsformulier op de website [klik hier] of door het onderstaand inschrijvingsformulier (zie bijlage) samen met het inschrijvingsgeld, 4 euro voor leden, 6 euro voor niet leden, binnen te brengen bij :

 

Els Nelissen, Toekomststraat 57; Nadine Parthoens, Noppenstraat 31; of Patrick Vranken Toekomststraat 11 in Hees.

Wat is belangrijk?

Je houdt je aan de afspraken : verkopen op privegrond en enkel op 09/09/2012.
Je krijgt enkele dagen voor de verkoop een erkenningsteken van de Gezinsbond, dat je goed zichtbaar aan de kant van de weg plaatst.
Probeer met zoveel mogelijk buren deel te nemen, dat is interessanter voor de kopers.En maak zoveel mogelijk reclame, in en buiten Hees om een zo groot mogelijk publiek aan te trekken. Wij gaan hier net als vorig jaar ook ons best voor doen. Wie wil kan flyers of een affiche afhalen bij Els Nelissen. De Gezinsbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen, diefstallen en geschillen tussen verkopers en kopers of kopers onderling.£Hopelijk wordt het net zo’n succes als vorig jaar. Voor drankje is iedereen welkom in het Zomer Cafe(Fietskluis in de Torenstraat), er zal een frituur aanwezig zijn .  Ook de deelnemerslijsten kan je daar af halen.

Deelnemerslijst kan afgehaald worden bij Zomercafe de Fietskluis.

Contactpersonen:

  • nelissen_els@hotmail.com 0478/452375
  • nadineparthoens@hotmail.be  0478/564454
  • patjevranken@gmail.com 0494/572855

Bijlage(s):

[wpfilebase tag=file id=2 /]
[wpfilebase tag=file id=4 /]

 

Vertel het door :)

Zomer Café “de fietskluis”

We nodigen graag iedereen uit op de openingsreceptie zondag 17 juni vanaf 11.30u.

Dit café gelegen op een mooie locatie in het landelijke Hees wordt volledige uitgebaat door vrijwilligers en is maar beperkt open in de zomermaanden. Zowel de inwoners van Hees, als fietsers, wandelaars en iedereen die er zin in heeft, kan er terecht voor een hapje en een drankje tegen democratische prijzen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met streek- en fair trade producten.

Openingsdagen:

17 juni, 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus, 9 september en 23 september van 11u30 tot 16u30

Waar:

de Fietskluis, Torenstraat 7, 3740 Hees

Deze projecten worden waargemaakt door de stad Bilzen en RIMO Limburg vzw met de steun van talrijke medewerkers en  het Europees Landbouwfonds voor
plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

 

Vertel het door :)

Heserse kinderen koken voor ouders

Ingestuurd door Patje Vranken

 

Omdat koken de laatste tijd enorm populair is geworden, wou de Gezinsbond Hees absoluut meegaan met de tijd. Daarom organiseerden ze vorige donderdag “Kinderen koken voor ouders”.

Liefst 20 kinderen, tussen 4 en 11, bereidden in de namiddag een heus 4-gangenmenu voor hun ouders en andere symphatisanten. De kleinsten rolden de soepballetjes terwijl de anderen zich begaven aan het wassen en fijnsnijden van alle groenten die voor de verschillende gerechten nodig waren. De kinderen amuseerden zich rot met het kokerellen maar ook met het maken van de coctails als het klaarzetten van de feestdis. De 50 culinaire gasten waren meer dan aangenaam verrast met het overheerlijke resultaat van hun oogappeltjes.

Volgende keer gaan we regelrecht voor een Michelin-ster, zo klonk het vastberaden bij de enthousiaste kids.

Vertel het door :)

Koe zet drieling op de wereld in ons dorpje Hees

Ingestuurd door Steve Souverijns

Bert en Winand Geurts van boerderij de Lafelderberg uit Hees hebben er sinds kort drie kalfjes bij. Op zich niet zo speciaal, ware het niet dat het om een drieling gaat. Vader Winand, die sedert enkele jaren met pensioen is, zag al enkele duizenden kalveren geboren worden maar deze drieling is een unicum.

Op 25 januari werden de dieren geboren in de stalen van de familie Geurts-Thevissen. Dat het een drieling ging worden, kon niemand vermoeden. “We hadden wel gemerkt dat de moederkoe Esther dik was”, aldus Bert Geurts, “maar dat het een meerling zou worden, wisten we niet.”Ook veearts Koen Van Den Noortgate had dit in zijn carrière nog nooit meegemaakt.

Al gauw was het voor de veearts bij het begin van de bevalling met keizersnede duidelijk dat het over twee kalveren ging. Toen Bert Geurts echter polste of er misschien nog een kalf op komst was, moest de veearts in eerste instantie lachen maar al gauw bleek dat het wel degelijk ging om een drieling.

De drie kalveren, dochters van Esther van de Lafelderberg en stier Manitou kregen de namen Jana, Jada en Janina. Zowel de moeder als de kalfjes stellen het goed.

zie ook: http://www.hbvl.be/limburg/bilzen/extern-koe-zet-drieling-op-de-wereld-in-hees.aspx

Vertel het door :)

Opening eerste Dorpspunt in Vlaanderen

Het gehucht Hees bij Bilzen heeft als eerste in Vlaanderen een Dorpspunt. Dat is een plek waar mensen terecht kunnen met vragen of voor een gezellige babbel. Ook is er een conciërge aanwezig die klusjes kan komen opknappen. Op die manier wil Hees hun nu al hechte gemeenschap nog sterker bij elkaar brengen.

 

Vertel het door :)

Heesdorp is op zoek naar…

Wij zijn allemaal trots op onze dorpswebsite! Die bevat al heel wat nuttige informatie, maar toch zijn wij nog steeds op zoek naar nog veel meer interessant materiaal over ons dorp.

Oude foto’s en filmpjes, verhalen, anekdotes, schimpnamen, informatie m.b.t. karakteristieke en beroemde (ex-)inwoners, informatie over en foto’s van karakteristieke gebouwen, kunstwerken en bezienswaardigheden, etc. Hebt u interessant materiaal over het dorp en wilt u dat beschikbaar stellen? Of wilt u dat gaan maken of verzamelen? Stuur een mailtje aan info@heesdorp.be en maak grote kans dat het in de website van heesdorp.be opgenomen kan worden en op die manier via tal van websites verspreid wordt!

Vertel het door :)

Garageverkoop

Beste Hesenaren, misschien hebben jullie het al ergens gezien of gehoord dat op 11 september, van 10 tot 17 uur, onze 1ste GARAGEVERKOOP doorgaat. “Wat is nu een garageverkoop” zullen jullie zich misschien afvragen? Wel, het is een eenvoudige en originele vorm voor het verkopen van goederen. Alles (behalve etenswaren en drank) mag te koop […]

Vertel het door :)

Nieuwjaarsjogging – Bilzen Run

Op zondag 8 januari 2012 wordt de 4de NIEUWJAARSJOGGING Bilzen Run gelopen. Langs deze weg nodigen we elke geïnteresseerde loper uit om deel te nemen aan een OEFENLOOP van 5 of 10 Km. De deelname is volledig GRATIS ! In bijlage vindt u de affiche. Men zegge/maile/belle het voort.  Flyer Sportieve groeten,   François Nelissen

Vertel het door :)